Vilaller ha tornat a ser escenari d’un gran esdeveniment en curses de muntanya amb la Vilaller Vertical Race, que ha coronat a Agustí Roc i Silvia Leal com els millors en l’Skyrunning National Championship Vertical de la ISF.

Parlar de Vilaller és parlar de tradició en curses de muntanya i, un cop més, ha acollit els millors atletes lluitant per un triomf de prestigi com ja va passar el 2012 durant els Sky Games i en moltes edicions de la Vilaller Skyrace. En aquesta ocasió, la Vilaller Vertical Race decidia l’Skyrunning National Championship Vertical amb una cursa en format vertical de 4.5 quilòmetres i un desnivell positiu de 1250 metres.

Agustí Roc i Marc Pinsach partien com a màxims favorits per a la victòria i el duel no ha decebut. El recorregut de la Vilaller Vertical Race transitava pels corriols de Casós i cap a les Collades del Vedats per afrontar l’última part i més vertical del traçat fins al Tossal de la Mina a 2.250 metres d’altitud. Agustí Roc ha mostrat els seus galons i en una cursa memorable, s’ha imposat al cim amb un crono de 59:21, avantatjant a Marc Pinsach en només 32 segons i a Gerard Españo en 58. En fèmines Silvia Leal era també qui comptava amb més opcions de victòria i no ha fallat, proclamant-se campiona de l’Skyrunning National Championship Vertical amb un registre d’1:11:21. Gisela Carrión ha estat sotscampiona amb 1:14:00 i el podi l’ha tancat Alba Segura amb 1:15:44.

El programa de la Vilaller Vertical Race s’ha completat amb la Vilaller Vertical Youth Race, una prova per a joves d’entre 12 i 16 anys que ha seguit part del recorregut de l’Skyrunning National Championship, amb victòria de Julen Goenaga amb un temps de 17:21, així com una marxa popular que ha ofert la possiblitat d’animar els corredors de la vertical.

Written by 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


*