La VI edició de La Neorural ha reunit a gairebé 300 esportistes a Santa Maria de Martorelles que han pogut gaudir dels corriols i l’entorn del Parc Natural de la Serralada Litoral. En un matí asolellat però marcat per les baixes temperatures, els corredors han superar un recorregut molt exigent de 29 kilòmetres i 1.750 metres de desnivell positiu, on Andreu Simon i Eli Gordon han aconseguit una victòria destacada i escriuen el seu nom al palmarès de la cursa per primera vegada.

Els  turons i racons del Parc Natural de la Serralada Litora han estat l’escenari d’una Neorural que recuperava antics corriols i recorria llocs emblemàtics com la font Sunyera, la font del Ca, la font de la Teula, la font de la Dinamita i  el castell de Sant Miquel. En l’apartat competitiu, els grans dominadors han estat els corredors de l’Inverse Team Andreu Simon i David Adan que, després d’una primera selecció on hi havia la resta de favorits, s’han escapat al kilómetre 14 per a disputar-se la victòria. Simon i Adan han trencat la cursa al turó de Galzeran de 485 metres i punt més alt de la cursa, on s’arribava amb un desnivell positiu acumulat de 1.100 metres. Andreu Simon ha creuat la meta de Santa Maria de Martorelles amb un crono de 2:39:38 i s’ha adjudicat la seva primera Neorural per davant de David Adan, que ha entrat amb 2:41:29. El podi l’ha completat José Antonio Pérez amb un crono de 2:45:15, després d’una lluita molt emocionant amb Oriol Prat i Esteve Olivé, que han estat quart i cinquè. Oriol Prat ha estat el primer corredor local, seguit del seu germà bessó Adrià que ha entrat en setena posició.

En categoria femenina la vencedora ha estat Eli Gordon, que partia com a clara favorita, i que ha dominat la cursa de principi a final. Gordon ha creuat la meta amb 3:06:54 i la divuitena posició de la general, i l’han acompanyat al podi Eva Sperrger amb 3:25:36 i Imma Boada amb 3:28:45.

Els participants han quedat molt satisfets amb la cursa i les modificacions al recorregut i han reconegut la duresa d’un circuit que fa estralls entre els corredors. La direcció de cursa confirma que hi haurà setena Neorural al 2018 i vol agrair el suport de Moritz, Aneto, Miquelrius, Coca Cola, GU, OXD, Ríos Running les Franqueses, Solde i els vins de Can Roda, a més de l’esforç a veïns, voluntaris, ADF i l’Ajuntament de Santa Maria de Martorelles pel suport en l’organització de la gran festa esportiva de Santa Maria de Martorelles.

Foto Josep Maria Montaren – Nació Muntanya

Written by 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


*