El Trail Carlac de la Val d’Aran disputat el 16 i 17 de juny mostra les muntanyes de la vall en tota la seva esplendor i captiva als atletes
La Val d’Aran posseeix un paratge únic, salvatge i espectacular que el cap de setmana va acollir una nova edició del Trail Carlac, una de les proves més belles de les que es disputen al Pirineu. La població de Les va reunir més de 200 atletes que van gaudir d’un cap de setmana de pura muntanya, on van sobresortir Miguel Caballero i Encarna Fernández que es van apuntar la Montlude SkyMarathon.

El Baish Aran és la part més verge i salvatge de la Val d’Aran i una de les zones menys conegudes pels apassionats del skyrunning. A l’extrem nord-occidental de la vall, Les ha forjat la seva personalitat com a poble a peus de colossos com el Montlude que han influenciat la seva evolució al llarg dels segles. Els veïns de Les, en col·laboració amb l’Ajuntament de Les, organitzen el Trail Carlac conscients que aquestes grans muntanyes són com un petit tresor que cal compartir. De la passió de tot un poble neix el Trail Carlac que amb quatre curses com són la Montlude SkyMarathon, la Montlude SkyRace, el Trail Bòsc de Carlac i la Vila de Les, volen situar el Baish Aran com un dels punts de referència en el món de l’skyrunning. Circuits salvatges per paratges on pràcticament només transiten óssos, isards i cérvols que converteixen el Trail Carlac en una experiència #wildrunning.

En l’apartat competitiu les curses més exigents es van disputar dissabte amb la Montlude SkyMarathon de 43 quilòmetres i 4.300 metres de desnivell positiu com a prova reina. La Montlude SkyMarathon va patir petites variacions en el seu recorregut original a causa de les copioses nevades caigudes durant l’hivern però això no va restar encant al seu recorregut. Miquel Caballero va aconseguir la victòria amb un crono de 5:10:05, per davant de Jordi Martínez amb 5:19:52 i de Pau Vila amb 5:55:19. En fèmines el triomf va ser per a Encarna Fernández amb 9:48:20. La Montlude SkyRace de 26 quilòmetres amb 2.500 metres de desnivell positiu va ser per a l’atleta de la Selecció catalana Pol Rodríguez, que va creuar la meta de Les amb un temps de 3:24:32, i al qual van flanquejar al podi Víctor Delage amb 3:43:14 i Ivan Sabaté amb 3:55:10. En categoria femenina la millor va ser Ester Casajuana amb 4:19:36, segona va ser Montse Bacardit amb 4:36:18 i va tancar el podi Mònica Malla amb 4:50:23.

Diumenge va ser el torn per a les curses més populars com el Trail Bòsc de Carlac de 19 quilòmetres amb 1.200 metres de desnivell positiu que es va apuntar, de nou, un superb Miguel Caballero amb 1:28:54. Joel Montiel va ser segon amb 1:31:02 i el tercer calaix va ser per a Eduard Zamora amb 1:35:20. Aida Pérez va guanyar en fèmines amb 1:49:20 seguida d’Alba Ribera amb 2:00:19 i d’Ares Izard amb 2:01:23. La cursa benjamina i una excel·lent manera de introduir-se al món de l’skyrunning va ser la Vila de Les, de 9 quilòmetres amb 550 metres de desnivell positiu, que es va adjudicar Jorge Salas, amb un crono de 52:03. El van acompanyar al podi Jordi Balagueró amb 54:18 i Xoan Falcó amb 58:01. En categoria femenina les tres primeres posicions van ser per a Laia Gil amb 1:11:24, Carmen Aixalà amb 1:15:59 i Laura Martín amb 1:17:19.

Els participants van valorar amb sorpresa l’encant i la duresa dels recorreguts que l’organització prepara per salvaguardar antics camins i evitar així la seva desaparició. El Trail Carlac és una cursa cuidada al detall per al gaudi de corredors i acompanyants organitzada des del cor, i compta amb la total implicació dels veïns dels municipi de Les, Bossòst, Bausen i Canejan. El Trail Carlac és l’esdeveniment de referència de Baishmonix i és la pedra angular d’un projecte nascut per potenciar i promocionar les activitats outdoor a les muntanyes del Baish Aran, que actualment compta amb un Centre Trail amb 13 recorreguts, 2 vies ferrades i diversos sectors d’escalada.

Més informació www.trailcarlac.com

Written by 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


*