12 d’octubre de 1996 – Pedraforca (Catalunya)

La via Antònia Estrems, situada a la cara nord del Pedraforca, espera la visita de 6 escaladors. Lideren la cordada Cesc Andreu i Enric Burgstaller, dos igualadins dotats per l’alpinisme i l’escalada que, abans de complir la vintena, ja coneixen els Alps. La via és perdedora en alguns punts i més complicada del que resava la ressenya. A un parell de llarg d’encarar la sortida, una pedra aixafa la mà de Cesc Andreu provocant-li lesions de gravetat.

El temps es gira, la boira ho empastifa tot i no hi ha escapatòria possible cap avall. Una repisa, una reunió precària amb friends malparracats i 6 players intentant dormir sense aconseguir-ho. Veient la lluna traçant tooooooot el seu recorregut. Una llit llarga. Extrema.

8 d’agost de 2017 – Ineu (Romania)

Després d’onze dies de pedals a la Transcontintal Race arriba l’hora de la veritat per a Enric Burgstaller. L’aventurer català es troba a uns 330 kilòmetres del CP4 situat a Transfăgărășan (Romania) i el temps màxim de pas és dimecres 9 d’agost a les 12:00 hora local (11:00 a Catalunya).

Amb 3.000 kilòmetres a les cames la fatiga fa dies que treu el nas però avui definitivament ha arribat per agafat-se al nostre ídol com una paparra. El marge és molt just i per a Burgstaller serà una nit duríssima on cada minut que no passi sobre la bicicleta, pot ser un llast insalvable per a completar el repte. Probablement sopi en alguna taverna romanesa de mala mort, d’aquelles  on no beuen per apagar la set sinó per agafar el pet, i li vulguin explicar els secrets de l’ultrafons en romanès amb pudor de licor fort.

La nit serà eterna, segur, però no superarà aquella que Burgstaller va viure fa 20 anys amb el seu company de cordada Cesc Andreu al Pedraforca. PEDALA CAMPIÓ!

Written by 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


*