Les muntanyes de Prades han acollit el Campionat de Catalunya de Curses d’Ultraresistència on Marta Muixí s’ha imposat en categoria femenina aconseguint el títol de millor ultrafondista del país.

L’Ultra Trail Muntanyes de la Costa Daurada va ser l’escenari escollit per la FEEC per a la disputa del Campionat de Catalunya, que es va dur a terme sobre un circuit de 87 kilòmetres amb un desnivell positiu de 4.000 metres acumulat. La corredora de Rajadell, Marta Muixí, va realitzar una cursa molt regular des de l’inici de la prova arribant a liderar la cursa durant els primers kilòmetres. Una vegada a cursa estava llançada, Roser Español es va situar al capdavant i malgrat no agafar massa distància respecte Marta Muixí, va arribar a  avantatjar-le en 9 minuts al pas pel kilòmetre 50. En l’última part i quan el títol estava en joc, Muixí va retallar distàncies respecte Roser Español i la va superar per entrar com a Campiona de Catalunya de Curses d’Ultraresistència amb un temps d’11:41:40. Roser Español va ser sotscampiona amb un registre d’11:46:12 i el podi el va completar Miriam Moreno amb 15:16:38. En categoria masculina el triomf va ser per Adrià Matas amb 10:34:48, seguit de Xavi Llamas i Javier Carrasco.

La victòria de Marta Muixí a l’Ultra Trail Muntanyes de la Costa Daurada és la seva fita més destacada a nivell esportiu, tot i que al seu palmarès compta, entre d’altres, amb la victòria a l’Ultra Trail les Fonts de Xerta o la tercera posició a la Ronda dels Cims andorrana de 170 kilòmetres. Per Muixí la victòria “és molt treballada i especial ja que la conciliació entre família, feina i esport implica molts sacrificis, però és una gran satisfacció i una motivació més de cara a seguir millorant i poder preparar les properes curses de la temporada”.

Foto (C) Lluís Galí

Written by 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


*