La gran festa de La Neorural torna diumenge a Santa Maria de Martorelles convertida en una de les cites ineludibles per tancar l’any amb el clàssic recorregut de dents de serra, on els corriols se succeeixen sense parar. El circuit que ja va ser millorat a la darrera edició amb nous corriols restaurats està més salvatge que mai gràcies a les extraordinàries pluges d’enguany i als petits rierols que encara brollen.

La Neorural arriba a la setena edició reconeguda com a una de les cites més dures del país gràcies als temuts corriols de la Serralada Litoral. Un recorregut amb  constants canvis de terreny que acumula fins a 1714 metres de desnivell positiu en menys de 29 kilòmetres, i que és tot un desafiament per a molts participants. Gairebé el 90% del circuit és per corriol, fet que converteix la Neorural en una de les curses indispensables pels fanàtics de la muntanya.  

La sortida i l’arribada de la Neorural és al parc de la Torrentera de Santa Maria de Martorelles, a 250 metres sobre el nivell del mar i que arriba només als 485 metres d’altitud al punt més alt del circuit. Enmig una dotzena de pujades i baixades posaran a prova la musculatura dels 330 atletes participants.  

Entre els inscrits cal destacar els bessons Prat, que corren a casa i coneixen de memòria cada metre de terreny, el corredor de la Sierra de Gredos Esteban Monje, Aleix Cunillera i l’himalaiista Sergi Mingote, que aquest any ha coronat dos cims de més de 8.000 metres sense oxigen. En l’apartat femení destaca la participació de Mesi Arcos, doble guanyadora de la prova, així com la de Marta Muixí, Núria Villegas, amb tres triomfs a La Neorural, Ari Casajuana i Mati Esteves-Garcia. L’Inverse Team també ha confirmat la seva participació amb alguns dels seus atletes més destacats.

La Neorural compta amb el suport de Moritz, Aneto, Coca Cola, OXD, Aquilea, Solde, el Centre Mèdic Sant Ponç, la Mútua de Mollet, els vins de Can Roda, Haribo, Llet Nostra, Fruites R. Alfonso, Krlos Huelva Pescadería, Altayo Ros Carnisseria, Forn de pa Prat, Adela centre d’estètica, – 42,2 Runners evolution, Casa Tió i Servi Mèdic i és molt més que una cursa per a Santa Maria de Martorelles. És la culminació de mesos d’esforços i de coordinació entre organitzadors, veïns, voluntaris, col·laboradors ADF i l’Ajuntament de Santa Maria de Martorelles per organitzar una gran festa esportiva i donar a conèixer la bonica vila de Santa Maria de Martorelles entre els fanàtics que corren per muntanya.

Written by 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


*