David Rovira i Mesi Arcos guanyen la Mitja i Ismael Casadesús i Rut Córdoba s’enduen la Curta

La VII edició del Trail de Bisaura ha omplert la plaça Bisaura de Sant Quirze de Besora durant tota la jornada en la gran festa del trail català. Més de 1.200 corredors han gaudit de la màgia del Bisaura i dels seus corriols. La prova reina i que enguany reunia a varis guanyadors d’edicions anteriors ha coronat a Martí Lázaro y Manu Vilaseca com els millors del Trail del Bisaura 2019.

La sortida del Trail del Bisaura s’ha donat a trenc d’alba i els Diables de Rocadepena han omplert de foc la plaça de Bisaura davant 400 corredors aclaparats i amb ganes de conèixer el territori. Els 55 kilòmetres amb 3.400 metres de desnivell prometien emocions forces per a tots els participants i no han decebut a ningú. De seguida s’ha format el grup de favorits amb 6 unitats amb Gerard Morales, Lluís Ruiz i Martí Lázaro com a corredors més destacats. Al pas per Vidrà, Lázaro i Ruiz s’han distanciat al capdavant i la lluita per la victòria estava servida però Martí Lázaro ha fet un canvi de ritme abans de Bellmunt que Lluís Ruiz no ha pogut aguantar. Martí Lázaro s’ha endut el triomf amb 6:05:17, per davant de Lluis Ruiz amb 6:18:25 i de Gerard Morales, que ha tancat el podi amb 6:21:55. En categoria femenina Manu Vilaseca ha dominat la cursa de principi a fi, tot i l’oposició d’Anna Altarriba, que s’ha acostat a menys d’un minut de la brasilera però sense arribar tenir-hi contacte visual. La creu ha estat Queralt Riba que malgrat fer una cursa excel·lent, s’ha hagut de retirar al tram final de la prova. Vilaseca s’ha imposat a Sant Quirze de Besora amb un registre de 7:44:42, avantatjant en poc més de 2 minuts a Anna Altarriba. El podi l’ha completat Anna Clapés amb 8:29:37.

En la resta de curses que han format el programa del Trail del Bisaura 2019 hi ha hagut molta emoció i en la mitja de 22 kilòmetres amb 1.000 metres de desnivell positiu David Rovira ha vençut amb un crono d’1:50:50, flanquejat al podi per Albert Garcia amb 1:56:25 i Guillem Corredera amb 2:00:41. En fèmines de la Mitja la guanyadora ha estat Mesi Arcos amb 2:06:17, per davant de Núria Hospital amb 2:10:59 i Eva Montero amb 2:18:32. En la curta i considerada cursa de promoció d’11 kilòmetres i 500 metres de desnivell positiu, el més ràpid ha estat Ismael Casadesús amb 1:00:38, acompanyat al podi per Joan Migales amb 1:04:50 i Àlex Codina amb 1:05:02. En categoria femenina de la curat la millor ha estat Laura Bardolet amb un crono d’1:11:27, Rut Córdoba amb 1:17:07 i Anna Jutglar amb 1:18:17.

El Trail del Bisaura segueix considerada com una de les curses més ben valorades pels corredors del país, gràcies en part als espectaculars recorreguts i a l’entrega de voluntaris i organització que fan la cursa que els agradaria poder córrer. La quantitat, qualitat i varietat dels avituallaments, juntament amb l’animació temàtica d’alguns d’ells és un dels trets diferencials d’aquesta cursa singular. Els participants, a banda de destacar recorreguts i ambient, han volgut destacar l’avituallament final a l’arribada amb fideuà, inflables per als més petits i el concert en directe dels Paracaigudistes acústics.

Written by 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


*