La sisena edició del Trail de Bisaura de dissabte 13 d’octubre omplirà de corredors les muntanyes de Sant Quirze de Besora, Montesquiu, Santa Maria de Besora i Vidrà 

Més de 1.200 corredors fa mesos que esperen el Trail del Bisaura per viure l’experiència Bisaura i recórrer els corriols, racons i paratges d’un dels indrets més feréstecs i salvatges del país. Dissabte 13 d’octubre la plaça de Bisaura de Sant Quirze de Besora torna a acollir la cursa que se supera edició rere edició i que enguany presenta interessants variants als recorreguts.

La VI edició del Trail Bisaura segueix fidel als principis que el 2013 van veure néixer una nova manera d’entendre les curses de muntanya. La combinació d’uns paisatges espectaculars sobre un terreny tècnic i sovint de mala petja, amb una organització que cuida al màxim els detalls i uns voluntaris que ho donen tot per animar als corredors, han convertit el Trail del Bisaura en una de les proves de referència a Catalunya.

Les zones boscoses del Bisaura situades entre Osona i el Ripollès tonen a acollir les ja clàssiques quatre distàncies: S, M, L i XL. Els recorreguts del Trail del Bisaura han variat considerablement en les distàncies llargues i en aquesta edició encara es podrà gaudir més dels circuits ja que la XL s’amplia fins els 82 kilòmetres amb 5.500 metres de desnivell positiu, i la L manté els 50 kilòmetres però eleva el desnivell positiu acumulat fins els 3.500 metres. Els canvis en l’itinerari afecten els 25 kilòmetres inicials i els 10 finals de les curses llargues i afegeixen atractiu i encant als ja vibrants recorreguts originals. La distància XL comptarà amb classificació per equips, com ja es va fer en l’edició 2017. La mitja marató amb 1.000 metres de desnivell positiu i una cursa d’iniciació d’11 kilòmetres i 500 metres de desnivell positius completen el programa del Trail del Bisaura 2018 que espera complir les expectatives dels corredors més exigents. Enguany els participants podran gaudir del característic fang de la zona que tant es va trobar en la darrera edició. Entre els punt més emblemàtics de la ruta cal destacar el pas per les poblacions de Santa Maria de Besora i Vidrà, així com les singulars escletxes de l’Euga o la cresta de Canamars.

El Trail del Bisaura segueix aixamplant la base dels corredors de muntanya gràcies a les curses S i M, on en aquesta darrera hi haurà el pluricampió Lluís Ruiz que aspira a ser el primer corredor en vèncer en totes les distàncies.

La gran festa de les curses de muntanya es viurà a Sant Quirze de Besora amb avituallaments temàtics, festa a l’arribada, recorreguts espectaculars i el millor ambient per als corredors populars, sense oblidar l’apartat competitiu per els que vulguin posar-se a prova.

Més informació http://www.traildelbisaura.com/

Written by 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


*