Ja són 7 les edicions del Trail del Bisaura, una de les curses més especials del calendari i de les que més empremta deixen entre els participants, i Sant Quirze de Besora es prepara per vibrar amb la gran festa de les curses de muntanya. Un total de 1.200 atletes d’arreu fa mesos que frisen per viure l’experiència Bisaura i recórrer els corriols, racons i paratges d’un dels indrets més feréstecs i salvatges del país en una edició que concentra tota la competició en tres distàncies.

La VII edició del Trail Bisaura segueix fidel als ideals de la seva fundació i manté l’esperit de gresca i esport que combina indrets espectaculars i solitaris amb terreny tècnic i bons desnivells. El Trail del Bisaura segueix sent un dels referents de les curses de muntanya de Catalunya, en bona part per l’esforç de l’organització i els voluntaris, que es posen per un dia, al servei de tots i cadascun dels corredors. Enguany, un dels punts més destacats del recorregut serà el punt d’animació inspirat en el Festival de Woodstock, que segur que no deixarà a ningú indiferent.

Les zones boscoses del Bisaura situades entre Osona i el Ripollès acullen aquest any les tres distàncies L, M i S que concentraran més als participants i permetrà fer més gran la festa a l’arribada de la plaça del Bisaura de Sant Quirze. La prova reina serà en aquesta edició la L manté els 55 kilòmetres amb 3.400 metres de desnivell positiu i que recorrerà espais mítics com els tètrics Bufadors, el Castell de Llaers, les Baumes, el Castell de Milany, el Collet de l’Home Mort, el Molí del Salt, el temut Bellmunt o el Salt del Mir, entre d’altres.

La mitja marató amb 1.000 metres de desnivell positiu i una cursa d’iniciació d’11 kilòmetres i 500 metres de desnivell positius completen el programa del Trail del Bisaura 2019 que espera complir les expectatives de tots els corredors. Malgrat els precs de l’organització, aquest any els corredors tampoc podran acabar empastifat amb el característic fang de la zona i s’hauran de conformar amb una cursa en sec.

La gran festa de les curses de muntanya es viurà a Sant Quirze de Besora amb avituallaments temàtics, festa a l’arribada, recorreguts espectaculars i el millor ambient per als corredors populars, sense oblidar l’apartat competitiu per els que vulguin posar-se a prova.

Written by 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


*